Biomecànica 3D 2017-12-02T18:01:26+00:00

BIOMECÀNICA DEL CICLISME 3D

Al Grèvol salut som especialistes en biomecànica del ciclisme o, com se’n diu popularment, “bikefit”. És un procés mitjançant el qual aconseguim que el ciclista se senti el més còmode possible a sobre de la seva bicicleta. Per què? Perquè la majoria de lesions comencen sent petites molèsties provocades per no anar còmodes. Sabem que el millor tractament és una bona prevenció.

Les preguntes freqüents que ens fan són:

No sóc professional. Necessito un estudi biomecànic del ciclisme?

L’estudi no només va dirigit a ciclistes professionals, sinó que és imprescindible per tot el col·lectiu. De fet els ciclistes amateurs no tenen bicicletes fetes a mida ni tampoc acostumen a seguir entrenaments específics, pel que el risc de lesió és molt més gran. Treballem perquè tothom pugui gaudir del ciclisme amb la comoditat més gran i seguretat possible.

Quin professional hauria de fer l’estudi o “bikefit”?

Al Grèvol apostem únicament per fisioterapeutes experts en biomecànica esportiva que, a més, treballen de la mà de preparadors físics col·legiats. D’aquesta manera aconseguim oferir un servei professional amb garanties per desmarcar-nos dels “bikefit” realitzats per persones no-professionals del sector de l’esport o la salut. Defensem que per poder analitzar i interpretar la biomecànica esportiva és imprescindible tenir estudis universitaris propis del camp de la salut, com fisioterapeutes, metges o podòlegs, i del rendiment.

Com es fa l’estudi biomecànic del ciclisme?

L’estudi biomecànic del ciclisme es basa en cada persona com a individu diferent de tota la resta. És per això que desconfiem de les fórmules màgiques que diuen com ha d’anar assegut el ciclista: si som diferents, seurem de formes diferents.

  • En primer lloc realitzem una entrevista exhaustiva recollint l’historial mèdic i de lesions, els objectius esportius, les hores d’entrenament i el més important, les sensacions que té la persona quan va en bicicleta.
  • Realitzem una exploració i valoració en fisioteràpia completa de tot el cos per conèixer les particularitats que poden tenir un efecte mentre la persona pedala: musculatura, tendons, fàscies, estructura òssia, articulacions, dimorfismes, desalineacions, plantilles, etc.
  • Posem a la persona a pedalar i realitzem una captura del moviment del seu cos gràcies als sensors de moviment i al software en 3D. Això ens permet saber com es mou cada articulació amb exactitud.
  • Analitzem els resultats del 3D i els comparem amb la informació de l’entrevista i de l’exploració física.
  • Realitzem canvis sobre l’alçada, desplaçament, inclinació i rotació de tots els components necessaris de la bicicleta: seient, cales, manillar, potència, calçat i geometria.
  • Recollim les millores en el posicionament i revisem la tècnica de pedalada.
  • Capturem la nova configuració de la bicicleta amb el sistema en 3D perquè tinguis la teva bicicleta registrada al mil·límetre.
  • Finalment realitzem un seguiment dels canvis i de les sensacions del ciclista al llarg d’unes quantes setmanes i, en cas que sigui necessari, acabem d’ajustar la posició.

Si ets un ciclista professional, amateur o simplement t’agrada anar amb bicicleta amb una certa regularitat, el nostre estudi de biomecànica en 3D et permetrà obtenir el màxim rendiment a la teva activitat sense córrer riscos de lesions.

Per contactar amb nosaltres pots omplir el nostre qüestionarireserva visita al nostre web  o trucar-nos al telèfon 688 642 131.