Com escalfar abans d’entrenar o competir

LES CLAUS D’UN BON ESCALFAMENT

Hem escoltat moltes vegades que escalfar és imprescindible. Però ben bé no sabem si el que fem serveix, si està ben fet o si copiant el que fan els altres també em funcionarà a mi. Per estar tranquils: escalfar, si, és imprescindible! Ara, escalfar correctament! Escalfar correctament abans d’una sessió d’entrenament o una competició és necessari perquè:

  • Disminueix la probabilitat de lesió.
  • Augmenta el rang de moviment de les articulacions.
  • Estimula el sistema nerviós afavorint la coordinació neuromuscular.
  • Augmenta el transport de sang (oxigen) al sistema muscular activant el sistema cardiorespiratori.

Però, com puc fer un bon escalfament? Una manera pràctica i senzilla de dividir l’escalfament es fer-ho en 3 parts:

PRIMERA PART: ALLIBERAMENT MIOFASCIAL AMB FOAM ROLLER

centre de fisioteràpia de terrassa

Com vàrem veure a l’anteriror entrada (ús del Foam Roller) l’auto-massatge d’alliberament miofascial és una metodologia senzilla d’utilitzar i que permet obtenir múltiples beneficis en pocs minuts. L’efecte del massatge amb el foam roller sobre la musculatura facilita l’aportació sanguínia i, per tant, afavoreix l’oxigenació a la musculatura. No presenta contraindicacions, ho podem aplicar nosaltres mateixos a qualsevol lloc i les millores són de caire immediat tant abans com desprès de l’entrenament.

SEGONA PART: EXERCICIS DE MOBILITAT

El primer objectiu dins tota planificació esportiva hauria de ser el d’obtenir una mobilitat articular òptima. En el cas concret dels corredors, per exemple, serà vital atendre la mobilitat d’aquelles articulacions protagonistes durant la cursa. El turmell o el maluc són alguns exemples. Disposar d’uns rangs saludables de mobilitat en aquestes parts del cos serà imprescindible per optimitzar la resta de capacitats. No podrem entrenar la força si no tenim una bona movilitat. Si no és així, acabarem pagant un preu molt alt patint alteracions que poden arribar a ser greus.

TERCERA PART: EXERCICIS ESPECÍFICS DE L’ESPORT

Per últim, un bon escalfament inclourà exercicis que s’assemblin als moviments que farem durant l’entrenament posterior. Serà molt diferent el final de l’escalfament per a un corredor que per a una judoca o per a un ciclista. Aquesta part ens servirà d’activació final per a tota aquella musculatura que tindrà una demanda neuromuscular més exigent durant la pràctica esportiva.

Si vols aprendre a realitzar un bon escalfament amb el nostre entrenador personal, pots reservar cita online  o trucant-nos al  688 642 131.

By | 2018-01-09T17:01:11+00:00 gener 7th, 2018|Salut|0 Comments