CURS BIOMECÀNICA DEL CICLISME

CURS PROFESSIONAL BASIC BIKEFIT

FISIOTERÀPIA I BIKEFITTING

Curs de Biomecànica del Ciclisme. El darrer cap de setmana hem format a tres fisioterapeutes en Biomecànica del Ciclisme (bikefitting) amb el curs Professional Basic Bikefit, el primer nivell de formació que oferim a professionals de la salut i de l’esport que volen iniciar-se en el món del bikefit. Es tracta d’una proposta formativa que integra conceptes de biomecànica, raonament clínic, readaptació esportiva i ciclisme. El nivell bàsic permet al professional oferir un servei integral basat en l’evidència per a la prevenció i abordatge de lesions, millora de la comoditat i optimització del rendiment a més de la utilització de sistemes de bikefitting 2D i 3D com els que utilitzem al Grèvol. Durant el curs vem oferir dos dies de formació (20h) dividits en un bloc teòric (5h) i un bloc pràctic (15h) on s’han realitzat 6 estudis biomecànics a triatletes del Club Natació Terrassa i del club I Run With Leiva de diferents modalitats (MTB, AERO i ROAD). L’objectiu principal del curs és presentar les bases de l’estudi biomecànic i capacitar a l’alumne perquè pugui començar a realitzar estudis amb criteri, coneixement i seguretat.

curso biomecanica del ciclismo
curso bikefitting

El curs també ha servit per fer crèixer la xarxa de coneixement entre professionals universitaris qualificats en la realització d’estudis biomecànics del ciclisme. Sóm ferms defensors que aquesta feina la han de realitzar professionals de la salut (fisioterapeutes, podòlegs..) o de l’esport (preparadors físics). Així doncs amb aquest network amb base al Grèvol iniciem la creació d’una xarxa de coneixement sobre bikefitting en prevenció i abordatge de lesions i optimització del rendiment. Hem tingut el plaer de formar fisioterapeutes arribats de diferents punts de Catalunya després de fer-ho a Bilbao.

Si estàs interessat/da en formar-te en biomecànica del ciclisme consulta tota la informació clicant aquí o escrivint un correo electrònic. Recorda les bases d’inscripció del curs Professional Basic Bikefit i recorda que a finals d’any ofertarem la segona edició Professional Advanced Bikefit.

By | 2019-01-15T16:21:28+00:00 gener 15th, 2019|Salut|0 Comments