Entrenaments personals

SAPS PER QUÈ SERVEIX EL FOAM ROLLER?

El popular foam roller és una tècnica d’auto massatge d’alliberament miofascial que pot realitzar qualsevol persona amb aquest curiós “xurro”. És una eïna que es va popularitzar fa 20 anys gràcies al fisioterapeuta Mike Clark per ser senzilla d’utilitzar i perquè  permet obtenir múltiples beneficis en pocs minuts.

Aquesta pràctica quasi no presenta contraindicacions, ho podem aplicar nosaltres mateixos a qualsevol part del cos i les millores són de caràcter immediat tant abans com després de l’entrenament. Per fer-lo servir només has de deixar caure el pes del teu cos a sobre del foam roller (corró d’escuma) i fer-lo rodar sobre la musculatura on vols fer el massatge, prestant especial atenció als punts gallet (si no saps què són repesca l’entrada) o zones adolorides.

Si el que vols és aplicar més pressió, disminueix els punts de suport, per exemple, col·locant una cama a sobre de l’altre si estàs fent el massatge sobre els bessons. Per a zones més petites, com ara el pectoral o la fàscia plantar, podem utilitzar una pilota rígida com les de lacrosse o de tenis, per exemple.

L’efecte del massatge amb el foam roller sobre la musculatura facilita el flux sanguini i, per tant, afavoreix l’oxigenació a la musculatura. L’aportació de nutrients cap als teixits i l’ajuda en el retorn venós s’accelera i, com a conseqüència, el teixit danyat durant l’entrenament inicia la seva reparació d’una forma més ràpida i efectiva, minimitzant el temps de recuperació. Tot i tenir un gran nombre d’estudis i evidència científica per a la seva utilització abans i després de l’entrenament, cal recordar que l’ús del foam roller no substitueix el tractament d’un fisioterapeuta.

Si vols conèixer en profunditat la utilització del foam roller, pots posar-te en contacte amb el Jordi Lázaro, l’entrenador personal del Grèvol reservant cita via internet o trucar-nos al telèfon 688 642 131.

By | 2017-12-14T19:55:28+00:00 desembre 13th, 2017|Salut|0 Comments