Entrenaments personals

ÉS BO FER ESTIRAMENTS?

Si fer estiraments és bo o dolent és un tema de debat que sovint va acompanyat d’algunes llegendes urbanes. Segurament més d’una vegada us heu preguntat si és bo fer estiraments abans de sortir a córrer o de jugar un partidet de futbol amb els amics. Així doncs, intentarem donar-vos alguns consells molt senzills perquè aprofiteu els estiraments en el millor moment per fer-los.

En primer lloc, s’ha de deixar clar que els estiraments són una eina molt valuosa per treballar la flexibilitat i l’elasticitat. Aquestes dues propietats ajuden als músculs i als tendons a respondre millor davant de situacions exigents. Per aquest motiu, hem d’entendre els estiraments com una altra propietat a treballar, com ho és la força i la resistència. El primer “però” que ens plantegen és el següent: no tothom ha de fer el mateix treball d’estiraments. De fet, hem d’estirar en funció del tipus d’esport i objectius que practiquem, i aquí, el nostre entrenador personal ens pot aconsellar de la millor manera possible.

En segon lloc, hem de tenir clar el millor moment per fer aquests estiraments: abans de fer esport? Durant la pràctica esportiva? Quan ja he acabat? La resposta és molt més simple, i és que hem de fer estiraments quan tenim el teixit més preparat per fer-los. Això és quan aquest està calent, per tant, quan ja hem escalfat o quan hem acabat l’activitat esportiva. Recorda que també pots fer-los després de fer servir el foam roller. No recomanem fer-los quan estem freds per evitar forçar els teixits i augmentar el risc de lesió muscular.

Pensa que de tipus d’estiraments n’hi ha una bona colla. En aquest punt, el paper de l’entrenador torna a ser molt important, ja que serà l’encarregat de triar estiraments amb moviment (dinàmics) o sense (estàtics), en diferents posicions i sobre diferents músculs en funció del tipus d’esport que practiquis. L’objectiu sempre serà que milloris la teva elasticitat i flexibilitat per mirar de prevenir lesions i millorar el teu rendiment esportiu.

Si vols conèixer en profunditat la utilització dels estiraments amb el nostre entrenador personal, pots reservar cita online  o trucant-nos al  688 642 131.

By | 2017-12-24T19:41:46+00:00 desembre 24th, 2017|Salut|0 Comments