Biomecànica 3D

Com col·locar les cales a la bota de ciclisme

Hi ha moltes maneres diferents alhora de col·locar les cales a la bota de ciclisme. La pregunta que ens fa tothom és: quina és la bona? La recomanació estàndard és col·locar-les neutres. La que seguim al Grèvol és: que les cales respectin les particularitats de ciclista. A partir d’aquí, us donem uns consells clau que us serviran a la gran majoria.

Com molt bé s’explica en aquesta entrada dels companys de fit4bike, les cales es poden moure en 3 direccions: longitudinalment (amunt-avall), transversalment (dreta-esquerra) i rotacionalment (enfora-endins).

Tu has de seguir aquests passos:

  • Posa’t la bota i marca amb un adhesiu el punt on trobis el primer i cinquè metatars (1r i 5è dit).
  • Agafa la bota, gira-la, fes dues línies horitzontals a la sola des dels dos punts i una tercera, just entre les dues.

COM COL·LOCAR-LA LONGITUDINALMENT? (amunt o avall)

La part central de la cala ha de coincidir, normalment, amb la línia intermèdia.

CAS 1: En cas que calcis un número superior al 40 hauràs d’endarrerir (portar avall) la cala 1 mm per cada talla superior al 40. Per exemple: si portes un 43 hauràs de posar la cala 3 mm més avall de la línia central

CAS 2: En cas que calcis un número inferior al 40 hauràs d’avançar (portar amunt) la cala 1 mm per cada talla inferior al 40. Per exemple: si portes un 37 hauràs de posar la cala 3 mm més amunt de la línia central.

COM COL·LOCAR-LA TRANSVERSALMENT? (dreta o esquerra)

La part central de la cala ha de coincidir, normalment, amb el centre de la bota.

CAS 1: si els teus genolls van cap endins quan pedales (segurament notes més pressió a la part interna del peu) has de col·locar la cala cap a fora per aconseguir que els peus estiguin més junts. Això millorarà la alineació del genoll i la distribució de càrregues i presions serà la correcta.

CAS 2: si els teus genolls van cap a fora quan pedales (segurament notes més pressió a la part externa del peu) has de col·locar la cala cap a dins per aconseguir que els peus estiguin més separats. Això millorarà la alineació del genoll i la distribució de càrregues i presions serà la correcta.

Més endavant us explicarem com i quan hem de col·locar les cales amb rotació. Recorda que una bona posició de les cales et permetrà evitar lesions, rodar més còmode i aprofitar la força de cada pedalada. A Grèvol Salut som especialistes en biomecànica 3D del ciclisme. Encarrega el teu estudi reservant hora al nostre web o truca’ns al telèfon 688 642 131.

By | 2017-11-20T13:30:20+00:00 noviembre 12th, 2017|Sin categoría|0 Comments