IOGA 2018-01-11T11:06:06+00:00

IOGA

El ioga és una ciència mil·lenària que ha fascinat a moltes persones arreu del món. En l’actualitat és una pràctica àmpliament estesa a occident i s’entén com una manera de mantenir-se actiu i en forma. Però a la vegada és molt més que una activitat física, doncs amb la pràctica es busca l’equilibri entre la ment, l’ànima i el cos. El ioga ens proporciona pau interior i confiança personal i, a més, té molts efectes positius sobre la salut.

Hi ha més de 20 estils diferents de ioga que es practiquen a tot el món. Alguns d’ells s’han desenvolupat fa només unes quantes dècades, mentre que d’altres són tradicionals i han format part de la història del ioga durant milers d’anys. Al Grèvol practiquem ioga Hatha, que és una pràctica tradicional en la qual s’inicia el treball espiritual a partir del nostre cos. El nostre cos és el nostre vehicle en aquest món i, segons la tradició del ioga, és el temple on resideix la nostra ànima i a través d’ell vivim i evolucionem espiritualment. I és per això que l’hem de cuidar i respectar.

 “Ha” significa sol i “tha” significa lluna, de manera que el hatha ioga significa també buscar l’equilibri. Per això, combina expansió amb recolliment, exercici amb quietud, la acció amb la intuïció, el cos físic amb el sutil o espiritual, ens omple d’energia i a la vegada ens calmaDurant les classes es practiquen postures tradicionals, en coordinació amb una respiració profunda i conscient, i busquem atraure l’atenció al moment present contínuament.

Hi ha centenars de motius que ens poden portar a prendre la decisió d’apuntar-nos a classes de ioga i potser al principi tenim alguns dubtes sobre si necessito res especial? què passa si no sóc “prou” flexible? I si sóc molt nerviós/a i no aconsegueixo relaxar-me? Doncs hem de tenir clar que:

1. EL IOGA S’ADAPTA A QUALSEVOL PERSONA I, PER TANT, TAMBÉ A TU

És el ioga que s’adapta a nosaltres, i no nosaltres a ell. Existeixen multitud variants, adaptacions i possibilitats per a cada asana (postura) que pretenguem fer.

2. TOT ARRIBA

El ioga millora la condició física general, progressivament sentiràs que augmenta la flexibilitat en músculs i articulacions, s’enfortirà tota la musculatura corporal, augmenta la densitat dels ossos i la capacitat respiratòria. Tanmateix, aquests resultats s’aconsegueixen si som respectuosos amb el nostre cos, sense forçar-lo ni danyar-lo, sinó escoltant-lo i sanant-lo. No hem de tenir pressa, si una postura no ens surt bé avui, ens sortirà bé més endavant.

3. Recorda sempre respirar, somriure i gaudir de la teva pràctica!

Namaste!