Trencament fribil·lar

Què hem de fer quan notem una punxada a la cama?

El primer que s’ha de fer si notes una molèstia forta mentre fas esport és aturar-te:  deixa de córrer, pedalar, saltar, etc. Potser t’has trencat un múscul o una part d’aquest (ruptura fibril·lar) i, en cas que tornis a córrer, et trencaràs el tros que encara estigui sencer.

Molts dels nostres pacients tenen dubtes sobre què s’ha de fer al patir la punxada al múscul i també què fer durant les hores següents. Segurament hauràs sentit consells de tot tipus o hauràs trobat informacions contradictòries. El millor consell que et podem donar és que, quan notis una punxada com aquesta, et posis en mans d’un professional qualificat.

Les ruptures musculars o fibril·lars (una mica menys greus) són una de les causes més freqüents que obliguen als esportistes, professionals o aficionats, a aturar els entrenaments i competicions.

Has de saber que, quan es produeix aquest tipus de lesió, va acompanyat d’un dolor agut i molt localitzat en aquella zona on hem sentit la sensació de “punxada” o “pedrada”, que farà pràcticament impossible que puguis continuar fent esport.

Després de produïda la lesió no pots perdre temps: s’ha de col·locar un embenat compressiu a la cama amb molèsties acompanyat de gel (que no et toqui la pell directament, que et podries cremar). Per tant, quan abans vagis al fisioterapeuta millor. Un altre consell d’or que et podem donar és que no deixis de posar el peu a terra o fer moviments amb el múscul afectat sempre i que el dolor no augmenti o sigui alt. Així els teixits es començaran a reparar d’acord als estímuls que rebin: si no reben cap estímul el teixit i cicatriu que formaran seran de molt mala qualitat. Per tant res de sofà, o no vols que es recuperi bé?

Posteriorment el diagnòstic ha de ser precís. No s’hi val parlar de trencada muscular i punt: hem de saber els cognoms de la lesió. Per tant necessitem una prova d’imatge per veure a quina regió, profunditat i longitud s’ha produït la lesió: això farà que el tractament sigui diferent i més específic. El més ràpid, fàcil i barat és l’ecografia. Una prova que ens donarà una informació clau.

Has notat la punxada, t’hem fet un embenat compressiu i t’hem enviat a fer una ecografia. Aquesta progressió és la correcta però ha de ser, necessàriament, durant les primeres 72 hores. Per què? Perquè en algunes lesions musculars poden haver-hi complicacions que necessitin una intervenció mèdica. Si esperem més d’aquest temps, els teixits es començaran a reparar i potser ja haurem fet tard.

Ara ja ho saps, una punxada no és cap ximpleria! Recorda que el tractament ha de començar com més aviat possible per a poder assolir uns bons resultats. Això ens permetrà reduir el temps de recuperació i ajudarà a la musculatura a generar un teixit de bona qualitat.

A Grèvol Salut estudiarem la teva lesió i et personalitzarem la recuperació. Sempre acompanyat d’un equip de professionals.

By | 2017-11-20T13:28:45+00:00 noviembre 7th, 2017|Sin categoría|0 Comments