ESQUINÇ TURMELL: QUÈ FER?

TOT EL QUE HAS DE FER SI ET TORCES EL TURMELL

T’has torçat mai el turmell i no has sabut què fer? Te’l vas torçar fa temps i encara et fa mal? L’esquinç de turmell és una de les lesions més freqüents i conegudes però a la vegada és una de les lesions més mal tractades durant la seva evolució, per això arrosseguemel dolor durant mesos. En aquesta entrada et donarem 4 consells bàsics perquè, si mai te’l torces, sàpigues com ajudar al teu turmell abans d’anar a un professional de la salut.

Tots sabem que l’esquinç de turmell és una lesió sobre els lligaments del turmell (són els estabilitzadors, limiten els moviments) i que ens el podem torçar cap endins o com és més freqüent, cap enfora. Sabrem si els lligaments han patit més o menys en funció de la inflamació, l’aparició d’hematoma (es torni blau), el dolor, si podem caminar..

El millor consell és que no esperis setmanes per visitar un professional de la salut i que el treball de recuperció i readaptació comenci immediatament després de la lesió si volem evitar dolor durant mesos. Pensa, a més, que en tots els casos cal una valoració per escartar una fractura òssia. Les 5 coses que has de fer són:

1. PROTECCIÓ: Mira d’immobilitzar el turmell amb alguna turmellera o vena abans d’anar al metge o al fisioterapeuta, ells faran un bon embenat.

2. MOU-TE: Has de caminar i moure’t si el dolor t’ho permet. Segurament les primeres hores o dies et demani repòs, però a la que puguis has de donar l’estímul de caminar al turmell i teixits.

3. GEL: No abusis del gel, com a màxim 15 minuts i evitant que et toqui directament la pell, podries cremar-te!

4. COMPRESSIÓ: El fisioterpeuta et farà un embenat compressiu elàstic per controlar l’edema.

5. ELEVACIÓ: Quan estiguis descansant pots aixecar el peu per afavoir el retrn venóso i aprofitar i fer moviments de flexió i extensió.

Pots reservar cita clicant aquí amb el nostre equip de fisioteràpia o bé trucar-nos al telèfon 688 642 131.

By | 2018-04-10T11:28:13+00:00 abril 10th, 2018|Salut|0 Comments