Fisioteràpia esportiva i massatge 2017-12-02T15:19:11+00:00

FISIOTERÀPIA ESPORTIVA

L’equip de Fisioteràpia esportiva del Grèvol salut està especialitzat en la prevenció, diagnòstic i recuperació de lesions múscul-esquelètiques i traumàtiques: des de lesions musculars i tendinoses fins a lesions òssies i articulars.

Apostem per una atenció personalitzada per a cada pacient i a cada lesió. Ens desmarquem dels tractaments protocolaritzats, on s’aplica el mateix tractament a cada persona, sigui quina sigui la lesió, edat, objectius o esport. Les sessions han de ser individuals i el pacient ha de ser protagonista del seu tractament perquè hi hagi una evolució real. No ens agraden els tractaments basats a posar màquines i fer massatges sense saber quin problema tenim davant.

Les situacions que ens troben dia a dia són molt diverses i són molt freqüents preguntes com:

Tinc dolor de fa temps i ja ho he provat tot, què puc fer?

La majoria de persones amb algun dolor d’origen múscul-esquelètic que visitem han provat tot tipus de tècniques, màquines o teràpies sense resultat. La majoria, però, no han estat diagnosticades correctament. La clau per aconseguir resoldre aquest tipus de problemes es basa en un bon diagnòstic que estigui basat en una exploració i valoració completa, les proves d’imatge, tests específics i una història molt ben detallada. Abans de començar a tractar hem de saber per què hi ha dolor. O el que seria el mateix, no comencem la casa per la teulada.

M’he lesionat, què haig de fer?

Siguis esportista o no, el primer que has de fer és visitar un especialista. No deixis passar dies ni provis solucions miraculoses que hagis llegit per internet. Recorda que com més temps passa entre la lesió i l’inici del tractament pitjors són els resultats. Els teixits es repararan millor o pitjor en funció dels estímuls que rebran. Recorda que una lesió mal curada ho serà per tota la vida.

Vull tornar a practicar esport després de la lesió. És possible?

Sempre diem que entre l’alta mèdica fins a la tornada a la pràctica esportiva normal hi ha una muntanya. No pots tornar a córrer, saltar, xutar o pedalar des del dia que el metge et dóna l’alta: el teu cos no està preparat. Si vols tornar a practicar esport sense recaure de la lesió, necessitem readaptar el teu cos i els teus teixits de forma progressiva.

He passat o passaré per quiròfan. Quan inicio la recuperació?

La recuperació després d’una operació traumatològica és més curta i eficaç en aquelles persones que es preparen abans de passar pel quiròfan. Començar la recuperació abans de passar pel bisturí assegura l’èxit de moltes intervencions.

I si ja m’han operat? La clau de l’èxit dependrà de fugir de tractaments on siguis un més. Ets una persona única i diferent de la resta, el teu cos també. Busca tractaments individualitzats on siguis el protagonista de la recuperació.

MASSATGE

El massatge és un mètode de valoració i de tractament manual mitjançant la combinació de moviments tècnics manuals o maniobres fetes de forma harmoniosa i metòdica, amb finalitats preventives i/o terapèutiques, que quan es fa amb les mans permet valorar l’estat dels teixits.

A Grèvol Salut oferim un servei de massatge realitzat per fisioterapeutes experts en valoració i tractament de problemes múscul-esquelètics de l’aparell locomotor. Aquest servei va dirigit a totes aquelles persones, esportistes o no, que busquin un massatge de tipus esportiu o de descàrrega. No obstant això, en cas que hi hagi presència de dolor o lesió, el massatge segurament estarà contraindicat i no es podrà realitzar.

El massatge sovint s’utilitza com a tractament de lesions musculars o tendinoses fet que, en la majoria de casos, acaba agreujant el problema o la lesió. Així doncs, prèviament a la realització d’aquesta tècnica serà imprescindible que un especialista en consideri els beneficis per sobre dels riscos. De la mateixa manera, serà necessari que el massatge estigui realitzat per un fisioterapeuta qualificat.

Algunes de les preguntes més freqüents que ens fan els nostres clients són:

Em fa mal l’esquena. El massatge m’ho pot resoldre?

Tot depèn del motiu pel qual tens mal d’esquena. No tots els mals d’esquena es poden tractar amb un simple massatge. El que s’ha de fer en aquests casos és demanar cita de fisioteràpia i, després de l’exploració i valoració, iniciar el tractament adequat per tu. En cas que no tinguis dolor i el que busquis sigui un massatge per descarregar i relaxar l’esquena estaràs escollint el servei adequat per tu.

Què puc fer quan s’apropa una competició?

Les setmanes i dies previs a les competicions sempre vénen acompanyats de molts entrenaments i nervis. Una bona manera d’ajudar al teu cos i a la teva ment a afrontar-los amb més seguretat i confiança és confiant en el massatge. El teu moment per relaxar els teixits i desconnectar de la pressió dels partits o de les curses. El nostre granet de sorra per prevenir lesions i ajudant-te a rendir al màxim nivell.

He competit al màxim, què puc fer per recuperar-me ràpid?

Entre les claus de la recuperació, com seguir les pautes nutricionals o fer un descans actiu, també hi trobem el massatge. Tenim com a objectiu donar un cop de mà al cos mentre adapta els teixits a l’esforç que han fet durant la cursa, partit o competició. En aquests casos no s’ha de realitzar un massatge dolorós ni profund, sinó suau i dirigit al benestar. Serà part de la recuperació física i mental després d’un gran esforç.

A Grèvol Salut tenint la solució a qualsevol lesió que necessiti un tractament fisioterapèutic i/o de massatge. Pot contactar amb nosaltres, omplim el present qüestionari, reservant hora per internet o trucant-nos directament al telèfon 688 642 131.