Fisioteràpia esportiva

CONTRACTURES I PUNTS GATELL MIOFASCIALS

No has tingut mai un punt de dolor a sobre d’un múscul com si tinguessis alguna cosa clavada? I malgrat que passen dies i dies no acabava de marxar? O fins i tot, no has tingut mai sensació de rigidesa muscular i contractura dies després d’una cursa o d’un entrenament?

A Grèvol Salut visitem a moltes persones amb dolor muscular, especialment a l’esquena i a l’espatlla. D’aquest tipus de dolor els fisioterapeutes en diem “dolor miofascial” o “síndrome de dolor miofascial”.

I què vol dir? Doncs que per un sobreestirament o per haver exigit massa al múscul, aquest té algunes fibres musculars fent força quan haurien d’estar relaxades. Et sona, oi que si? Són les famoses contractures.

Normalment les contractures van acompanyades d’uns punts de dolor molt característics anomenats “punts gatell”, que són el focus del dolor muscular. Poden provocar restricció del moviment, debilitat, fatiga i dolor referit a altres zones del cos.

Molt bé, i què hi podem fer? El millor tractament en aquests casos és la punció seca: entrem amb una agulla fina fins a la fibra muscular i desfem la contractura, de tal manera que aconseguim reduir els símptomes al moment.

Si el que volem és disminuir el dolor sense un tractament invasiu, la manera més senzilla és pressionant aquell punt on tinguem la molèstia amb qualsevol pilota petita que sigui un pel dura (semblant a una pilota de tenis). Si mantenim durant una estona amb la mateixa intensitat, veurem que la molèstia en aquest lloc tan puntual, de mica en mica, anirà disminuint. Es tracta doncs, de repetir aquesta seqüència unes quantes vegades. Si aconseguim fer-ho un parell de cops al dia, veurem que aquelles molèsties anirà minvat en qüestió de poc temps.

Senzill, oi? Només cal que us poseu a mans d’un professional de la salut per que us ajudin a adoptar les millors estratègies de tractament. Pots reservar hora al nostre web o trucar-nos al telèfon 688 642 131.

By | 2017-12-01T16:32:58+00:00 desembre 1st, 2017|Salut|0 Comments