Fisioteràpia pediàtrica 2017-12-02T12:51:01+00:00

FISIOTERÀPIA PEDIÀTRICA

La fisioteràpia pediàtrica o infantil és la especialitat en el tractament del nadó, l’infant i de totes les seves patologies ja siguin motores o respiratòries, que són les que tenen més afectació. Les preguntes més freqüents que ens acostumen a fer les famílies al Grèvol salut són:

Per què el meu nadó encara no s’asseu sol pel temps que té?

Podriem estar davant d’una afectació en el seu desenvolupament normal. Degut a una prematuritat, entre altres factors, el nadó potser no assolit les habilitats motores que li corresponen a la seva edat com per exemple caminar o sostenir un objecte. A vegades també ens trobem amb nadons que acostumen a estar retrets davant les persones que se li acosten. No obstant, és important no alarmar-se, degut que patir algun d’aquests símptomes no significa que el nadó no pugui arribar assolir aquestes habilitats, sinó que segurament, aprendrà a desenvolupar-les més lentament. És aquí on intervé la fisioteràpia, en estimular i facilitar aquells moviments on hi ha dificultats, tant com orientar i ensenyar a les famílies.

Per què el meu nadó acostuma a tenir el cap girat sempre cap al mateix costat o plora molt i de manera brusca?

Segurament estiguem davant d’un cas de torticolis congènita (quan el nostre nado no gira bé el cap o nomes el gira cap a un costat) o de còlics del lactant (quan plora molt i de manera brusca i sempre cap a la mateixa hora). Aquests són alguns dels problemes més típics que solem tractar en nadons. El nostre objectiu és intentar posar solucions aquests problemes que angoixen tant els pares, però que sobretot ajuden a millorar la qualitat de vida al nadó.

Per què el meu nadó sempre té mocs o acostuma a estar refredat? Per què pateix tantes bronquitis?

Els nadons tenen dificultats per eliminar les secrecions de mocs degut a que durant els 6 primers mesos de vida respiren pel nas i els seus orificis nasals són molt petits. És per això que sovint hem de realitzar neteges nasals perquè puguin respirar bé. Però, com hem de realitzar aquesta neteja nasal? Desde la fisioteràpia respiratòria ajudem a eliminar les secrecions, ensenyem a als pares a realitzar una correcta neteja nasal i donem eines i exercicis per prevenir problemes respiratoris. Això és important, ja que si no es fa un bon treball de prevenció poden sorgir problemes com ara asma o bronquièctasies, entre d’altres. Sovint aconseguim reduir la ingesta de medicaments o en alguns casos no necessitar-los.

La bronquitis és una malaltia molt comú en els infants. Afecta el tracte respiratori, però fonamentalment els bronquis, que són les vies de pas de l’aire als pulmons. Degut a la falta de capacitat per tossir o eliminar les secrecions els mocs s’acumulen en els bronquis. Facilitar la eliminació de les secrecions i capacitar a les famílies amb eines per ajudar al seu nadó pot reduir les recidives d’aquesta malaltia i, en molts casos, evitar que un simple refredat no es converteixi en una bronquitis.

El nostre objectiu és ajuda al vostre fill/a a millorar el seu estat de salut a curt i llarg termini. Respirar bé, menjar i dormir millor facilitarà el dia a dia del vostre infant. Si estàs interessat en els nostres tractaments de fisioteràpia pediàtrica, pots omplir el present qüestionari, reserva hora mitjançant el web o trucar-nos al telèfon 688 642 131.