Fisioteràpia pediàtrica

Què és la fisioteràpia respiratòria en pediatria?

Ara que ha arribat el fred comencen els primers refredats de la temporada. Per als adults no anirà més enllà d’una congestió i uns dies de malestar, en canvi, als petits, la situació pot empitjorar a un procés infecciós com ara les bronquitis o les bronquiolitis, si no els ajudem a l’hora d’eliminar l’excés de moc.

A causa de la particularitat de les estructures de l’aparell respiratori, els infants estan més exposats a infeccions respiratòries. Això se li suma que fins a aproximadament els dos anys els infants no són capaços de sonar-se i els nadons no tenen la capacitat per expectorar de forma autònoma, per tant hem de saber identificar quan estem davant d’un excés de moc i treballar per expulsar-los.  A més a més, la prematuritat, l’escolarització precoç o l’increment d’al·lèrgies són alguns dels factors que poden desenvolupar problemes respiratoris.

A Grèvol salut, tenim experts en fisioteràpia respiratòria, una tècnica molt utilitzada i poc coneguda. Fins que els nadons no tenen un any no es recomana administrar medicació per ajudar a eliminar les secrecions (a no ser que tinguin febre) i és aleshores on intervenim nosaltres, en ajudar als petits a eliminar els mocs i ensenyar a les famílies tècniques per educar en prevenció. La fisioteràpia respiratòria és útil no només quan ja tenim una bronquitis o una altra malaltia respiratòria, sinó per prevenir-les. Un simple refredat no sempre ha d’acabar amb bronquitis o bronquiolitis.

El tractament consisteix, després de realitzar una valoració prèvia, en l’aplicació de tècniques manuals que crearan una variació en el flux respiratori, afavorint l’eliminació o desenganxar els mocs dels pulmons. En el cas dels nadons les tècniques es realitzen de manera passiva, ja que és complicat aconseguir una participació voluntària, però igualment s’aconsegueixen excel·lents resultats.

El nostre objectiu és millorar la qualitat de vida dels infants i les seves famílies. A més  de reduir l’ansietat que suposa que el nostre fill/a estigui malalt, ja que en moltes ocasions es requereixen hospitalitzacions que provoquen absentisme escolar i laboral de les famílies.

Un bon tractament de fisioteràpia respiratòria pot evitar el desenvolupament d’una asma posterior, que sovint es desenvolupa després d’infeccions respiratòries repetitives.

Si vols conèixer els avantatges que pot obtenir el teu nadó amb la fisioteràpia respiratòria, posa’t en contacte amb nosaltres reservant visita o truca’ns al telèfon 688642131.

By | 2017-11-25T19:34:17+00:00 novembre 20th, 2017|Salut|0 Comments