Nutrició

CONSELLS PEL NADAL

Ara que s’acosta el Nadal, el menjar és en part protagonista, no només pels dies assenyalats, sinó també pels sopars amb els amics, de feina, els amics invisibles… és complicat no menjar més del compte. Realment, el problema no són els dies puntuals, en els que podem consumir algun plat especial o els dolços típics de nadal, sinó cada dia que envolten aquestes dates.

Per això, des del Grèvol us volem donar uns consells, idees i trucs per abordar els àpats nadalencs d’una manera més saludable i conscient:

1. Comprar dolços

Espereu a comprar-los a l’últim moment. Si els compreu abans d’hora, que és amb què ens tempten els supermercats, segurament en consumireu molts més dies que els que toca.

2. Ajustar racions

Procureu ajustar les quantitats per no arribar a les postres amb la sensació d’estar molt plens, així evitareu menjar en excés i acabar amb problemes digestius que apareixen després.

Un truc per ajustar millor les racions és que et serveixin porcions més petites de tot el que se servirà en el menú. Si hi ha aperitiu amb diferents platets a escollir, posa en el plat tot allò que vulguis menjar, així ho visualitzes per veure i saber la porció que consumiràs. Si vas picotejant, no te n’adones i pots acabar menjant més del compte.

3. La sobretaula

Com que la sobretaula se sol allargar força, és recomanable guardar els dolços per no estar picant tota la tarda, quasi sense ni adonar-nos’en. Podeu canviar-los per fruita i presentar-la tallada o en forma de macedònia.

4. L’alcohol 

En els dinars i sopars nadalencs l’alcohol té molta presència, cervesa, vi, cava… són dies de celebració on socialment està molt acceptada la seva presencia, tot i ser begudes no saludables. Si decideixes prendre’n, és recomanable servir-te-les en quantitats petites i tenir l’aigua a la taula per combinar el seu consum i disminuir la quantitat d’alcohol ingerida.

5. El pica-pica

Si part del dinar o sopar el prepares tu o hi col·labores en l’elaboració, intenta cuinar plats o platets més saludables, amb presència de verdures, llegums o cereals integrals… la presència de fibra ajudarà en la sensació de sacietat. També escollir altres aliments com peix blau, fruits secs, alvocat… que contenen greixos saludables.

Alguns exemples:

  • Amanida amb fruita: fulles d’espinacs, tomàquets, barreja de pipes i llavors i daus de mango.
  • Torradetes integrals amb pebrot escalivat i anxoves.
  • Tres tipus d’hummus amb crudités de verdures.

De manera general, no canvieu molt la vostra rutina diària, procureu fer àpats més lleugers i suaus els altres dies i no deixeu de moure-us i practicar esport!  Petits canvis poden marcar una gran diferència!

Esperem que aquests consells siguin útils i us permetin gaudir d’unes festes més saludables. Pots contactar amb nosaltres, omplim el present qüestionari, reservant hora per internet o trucant-nos directament al telèfon 688 642 131.

By | 2017-12-07T20:30:08+00:00 desembre 7th, 2017|Salut|0 Comments