Què és fer dieta?

Alimentació ordenada, activitat física i descans

Amb el nou any els bons propòsits són a la boca de tothom. La majoria dels que coneixem es proposen nous reptes de cara a l’any que comença. Sovint pensem en deixar de fumar, fer exercici, començar a menjar millor, etc. És a dir, canviar hàbits per d’altres més saludables.

I el més difícil no és voler canviar-ho, que ja és prou complicat, sinó mantenir-lo després d’uns mesos. En el tema de l’alimentació encara és més complicat. Tenim arrelat que les dietes gairebé sempre es comencen els dilluns o els dies 1 del mes però un percentatge d’aquests es rendeixen pel camí. Però, què és fer dieta? Fer dieta, contràriament al que molta gent pensa, és portar un estil de vida saludable. En resum, portar una alimentació ordenada, amb abundants fruita i verdura i pocs aliments processats, fer activitat física adaptada a les nostres possibilitats i descansar.

Canviar els hàbits alimentaris és una tasca difícil, sobretot en l’edat adulta.

Per això, és freqüent trobar dietes miracle, plans detox, batuts miraculosos i productes per a tots els gustos que prometen propietats sobrenaturals. Cal dir però, que escuren les butxaques i tenen poca o nul·la evidència científica. Prendre aquest tipus de producte fa que ens sentim millor, tot i que els nostres hàbits no siguin els més adients. És important tenir en compte que no hi ha aliments imprescindibles ni amb propietats curatives.

Què cal fer? Cal demanar consell a dietistes-nutricionistes professionals amb titulació reglada que valorin el teu cas i t’adaptin l’alimentació al teu dia a dia, que t’orientin. Al Grèvol salut t’acompanyarem en el procés de canviar els hàbits alimentaris a través de diferents alternatives depenent del teu cas. No comencis una dieta que acabi algun dia, comença un estil de vida saludable que duri tota la vida.

Laura Torres
Coordinadora de l’àrea de Nutrició i Dietètica humana del Grèvol salut
Graduada en Dietètica i Nutrició humana
Màster Oficial en Seguretat Alimentària
Nutricionista a l’Institut del Mar d’Investigacions Mèdiques

By | 2017-11-20T13:14:54+00:00 gener 11th, 2017|Salut|0 Comments