Rotacions a les cales de ciclisme

QUAN I COM ROTAR LES CALES

Com vem explicar a la última entrada sobre biomecànica del ciclisme “Com col·locar les cales de ciclisme?” hi ha moltes maneres diferents alhora de fer-ho.  Si te la vas perdre clica aquí per saber com has de començar a col·locar-les longitudinalment i transversalment. És el primer pas per prevenir lesions i aprofitar tota la teva energia quan pedales. Tot i així recorda que el nostre consell és consultar un professional de la salut especialitzat en biomecànica del ciclisme.

Una vegada has col·locat les cales a l’alçada correcte toca decidir quina rotació els hi posem. Això permetrà que, mentre pedales, els talons i les puntes dels peus vagin cap endins o enfora. La pregunta que sempre ens feu és “haig de portar la punta del peu endins o enfora?“.

La resposta l’hauria de donar un fisioterapeuta després de fer una exploració en fisioteràpia, però si encara queden dies per venir a fer el teu estudi biomecànic del ciclisme al Grèvol pots seguir dos consells bàsics: respecta la posició natural del peu (si camines amb els peus cap enfora respecta aquesta posició mentre pedales) i la comoditat per sobre de tot. Així doncs com proposen els companys de fit4bike ens podem trobar aquests dos casos:

COM COL·LOCAR LA CALA EN ROTACIÓ

CAS 1: En cas que caminis amb els peus cap endins, que aquesta posició es mantingui quan seus i que quan pedales la punta del peu “vulgui” anar cap endins has de col·locar la cala com la foto de sota (rotada cap a fora) per tal d’ajudar al peu.

CAS 2: En cas que caminis amb els peus cap a fora (com la majoria de gent), que aquesta posició es mantingui quan seus i que quan pedales la punta del peu “vulgui” anar cap a fora has de col·locar la cala com la foto de sota (rotada cap a dins) per tal d’ajudar al peu.

Recorda que una bona posició de les cales et permetrà evitar lesions, rodar més còmode i aprofitar la força de cada pedalada. Al Grèvol som especialistes en biomecànica 3D del ciclisme. Reserva el teu estudi reservant hora al nostre web o trucant al 688 642 131.

By | 2018-01-28T22:10:29+00:00 gener 27th, 2018|Salut|0 Comments